Skupaj delamo za zdravje

V soboto, 6. oktobra, smo se v Luciji udeležili prireditve »Skupaj delamo za zdravje«. V množici stojnic, na katerih so se predstavila društva s svojimi dejavnostmi, tako ali drugače povezanimi z zdravim načinom življenja, smo si tudi sami izborili mesto. Pripravili smo svoj kotiček in se lotili dela.

Medtem ko so se obiskovalci potili na jutranji telovadbi, se borili sami s seboj na testu hoje na 2 km, se spoznavali z nordijsko hojo in uživali v pravem malem družinskem športnem dnevu, smo polni pozitivne energije spodbujali ljudi, da pri našem kotičku nekoliko upočasnijo tempo in dovolijo, da jim pokažemo, kako lahko še na drugačen način poskrbijo za svoje zdravje in naredijo nekaj dobrega zase in za svoje najbližje. Odraslim smo predstavili svoje delo, jih povabili k sodelovanju v nagradni igri ter jim obljubili, da bomo po najboljših močeh poskrbeli, da zavarujejo svoje največje bogastvo. Seveda ob tem nismo pozabili niti na najmlajše. S pobarvankami smo zaposlili njihove spretne prstke, z baloni pa smo jim narisali nasmeh na obraz. Brez dvoma smo tako odraslim kot otrokom polepšali dan.

Ob kopici dejavnosti, naravnanih k zdravemu načinu življenja in raznih meritvah, s katerimi so ljudje lahko preverili stanje svojega zdravja, smo tudi sami odigrali pomembno vlogo. Ker skupaj delamo za zdravje.

Skupaj delamo za zdravlje 1     Skupaj delamo za zdravlje 2

Avtor: Stojan Blagojević

Ocenite to stran

Ocenite to stran