Zakaj skleniti življenjsko zavarovanje?

Ste kdaj pomislili na to, kaj bo z vašimi bližnjimi,  ko vas ne bo več, kakšno bo življenje družine, ki bo prikrajšana tudi za vaš prispevek v družinsko blagajno?

Vaše življenje je za družino zelo pomembno, izguba družinskega člana pa poleg čustvene prizadetosti lahko pomeni tudi znižanje življenjskega standarda. Poskrbite za to, da vaši bližnji v primeru najhujšega ne bi trpeli tudi zaradi izgube finančne varnosti.

Kadar želite  svojim bližnjim zagotoviti finančno  varnost v primeru vaše smrti, hkrati  pa želite tudi sami varčevati za lepšo prihodnost v tretjem življenjskem obdobju, je pravilna odločitev sklenitev ustreznega in vašim potrebam  primernega življenjskega zavarovanja.

Sklenitev  življenjskega zavarovanja se priporoča v različnih življenjskih situacijah in zaradi različnih razlogov oziroma ciljev, ki jih želite  doseči s sklenjenim zavarovanjem.

life-insurance

Zakaj poskrbeti za svoje bližnje?

Če imate partnerja, potomce ali druge osebe, za katere morate skrbeti, a vaši prihodki in prihranki ne zadoščajo, da bi pokrili  njihove potrebe v prihodnosti, so to razlogi za sklenitev življenjskega zavarovanja. Odločitev, da boste obvarovali tiste,  ki so odvisni od vas, z zadovoljivim zneskom življenjskega zavarovanja, hkrati pa tako  poskrbeli tudi  za morebitne kredite ali druge obveznosti, je odgovorno in skrbno dejanje. Življenjsko zavarovanje lahko pomeni določeno socialno ali dodatno finančno varnost tako vam kot tistim, ki jih pustite za seboj, in za to pravzaprav gre.

Pomembno je, da si vzamete čas za razmislek in ugotovite, kakšna  vrsta zavarovanja je za vas najbolj  primerna glede na namen oziroma cilj, ki ga z zavarovanjem želite doseči. Glede na slednje velja razmisliti tudi o morebitnem dodatnem zavarovanju, ki lahko krije še dodatne, za vas pomembne rizike (npr. zavarovanje kritičnih bolezni).

Nekateri najpogostejši razlogi za sklenitev življenjskega zavarovanja:

  1. varnost za najbližje, če zavarovana oseba zboli ali umre
  2. lastna varnost v primeru nastanka ene od kritičnih bolezni
  3. socialna varnost oziroma ohranitev življenjskega standarda ob upokojitvi,
  4. zagotovitev dodatnih sredstev za uresničitev vaših ciljev.

 

Če želite biti obveščeni o novih prispevkih, se prijavite na naše brezplačne novice.

[sibwp_form id=1]

Ocenite to stran

Ocenite to stran